În seara zilei de 18 februarie 2015 a avut loc la Bistro „La Taifas” din București lansarea „Vinului Coșarului”, un proiect comun al „Asociației Coșarilor” din România și al redutabilului producător de vinuri Balla Geza.
„Vinul Coșarului”, o minunată Cadarcă de Miniș „creată” de Balla Geza, a fost explicat participanților la eveniment de către sommelierul Istvan PENTEK, Secretarul General al “Organizației Somelierilor din România 2011”.
Pe lângă „Vinul Coșarului”, distinșii participanți (din care au făcut parte reprezentanți ai unor Instituții de Stat, din zona academică, universitară, membri ai unor Asociații profesionale cu activitate conexă cu cea a curățării coșurilor de fum, reprezentanți ai unor producători de echipamente de încălzire, de echipamente de măsură din domeniul gazelor de ardere, producători și distribuitori de vin și de produse distilate, ai unor renumiți fabricanți de ciocolată, reprezentanți ai presei scrise din domeniul instalațiilor de încălzire și al vinului) s-au delectat cu încă 5 vinuri din portofoliul Balla Geza:
– spumant din Mustoasă de Măderat,
– Mustoasă de Măderat,
– Furmint,
– Fetească Neagră,
– Cabernet Franc,
vinuri puse la dispoziție prin bunăvoința producătorului și care s-au bucurat de aprecierea unanimă .
Cu această ocazie a fost prezentat pentru prima oară și steagul de paradă al „Asociației Coșarilor” din România.
Într-o pauză dintre două vinuri degustate au fost prezentate participanților părțile componente ale ținutei de paradă a coșarului și poveștile lor – povești gustate de public.
De asemenea, împreună cu firma TESTO, a fost lansat concursul de fotografii adresat coșarilor din România, concurs care va beneficia de premii substanțiale din partea sponsorului – TESTO ROMÂNIA. Dar regulamentul concursului și premiile puse în joc le veți găsi în presa de specialitate.