Masă Rotundă „Directiva ErP – Drumul de la reglementare la implementare”

Asociația Profesională a Specialiștilor din Domeniul Echipamentelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat – ASPIR a organizat Masa Rotundă cu tema „Directiva ErP – Drumul de la reglementare la implementare” care a avut loc la sediul AGIR din B-dul Dacia nr. 26 în sala Vasilescu Karpen în ziua de Marți 22.09.2015, ora 10:00.

masa rotunda

Regulamentele făcute publice cu nr. 811 și 813/2013 care privesc cerințele de proiectare ecologică pentru instalațiile pentru încălzirea incintelor și pentru instalațiile pentru încălzirea apei și de etichetare energetică a acestora, intră în vigoare la data de 26.09.2015. Deși au aplicare directă, aceste regulamente au câteva prevederi care pot fi clarificate și apoi transmise spre informarea corectă a deținătorilor de astfel de echipamente.

Scopul organizării acestei Mese Rotunde a fost acela de a iniția un dialog între producători, importatori, vânzători, instalatori și factori de decizie care implementează aceste Regulamente EU.

Câteva dintre temele care au fost dezbătute sunt:

1. Care sunt penalitățile pentru fiecare verigă a lanțului de distribuție: producător, importator, distribuitor, vânzător, instalator în cazul în care nu se respectă cerințele Directivelor și Regulamentelor ErP – Etichetare?
2. Unde, cum și când intervin Organismul Notificat CE și Laboratoarele Acreditate ?
3. A fost efectuată o corectă informare a deținătorilor actuali și eventualilor viitori achizitori de astfel de echipamente?
4. Condensatul, o problemă cu efect întârziat;
5. Difuzia gazelor de ardere – poluare sau nu?
6. Cum se completează fișa randamentului energetic al pachetului în cazul în care avem situații complexe (de ex. cazan + sondă pentru exterior + zone, iar regulatoarele de temperatură de pe fiecare zonă au clase diferite) ?

La Masa Rotundă au fost invitați să participe: reprezentanți ai producătorilor/importatorilor de echipamente, reprezentanți ai Instituțiilor Statului vizate de aceste Regulamente și reprezentanți ai Asociațiilor Profesionale de profil.

masa rotunda


 

asociatiacosarilor.ro

Asociatia Cosarilor din Romania, este o organizatie deschisa, cu membri persoane fizice si juridice, care-i recunosc statutul si doresc sa contribuie la realizarea obiectivelor sale. Numarul de membri este nelimitat.

utile

Taxa de membru pentru anul 2024 este de 1.000 lei.

contact

  • Presedinte: Dorin Jipa
  • Email: office@asociatiacosarilor.ro
  • Telefon: 0744.594.342

© asociatiacosarilor.ro - 2024. Toate drepturile rezervate. Web design by SMART WEBSITE

Minimum 4 characters