Campania „Coșul de fum în 1000 de imagini” la final

Campania „Coșul de fum în 1000 de imagini” la final

S-a încheiat campania „Coșul de fum în 100 de imagini”, ai cărei organizatori au fost „Asociația Coșarilor” și SC TESTO ROM SRL, campanie desfășurată în perioada 1 aprilie – 15 august 2015.

Nenumăratele instantanee primite de la participanți (peste 100 – nu s-a atins totuși cifra de 1000) pot constitui, în întregul lor, un manual în ceea ce privește problemele referitoare la coșurile de fum și la hotele de restaurant. Astfel, datorită consistenței problemelor abordate, juriul a fost pus la grea încercare în ceea ce privește alegerea câștigătorilor.
Deși se dorea alegerea celor mai bune 3 fotografii ale coșurilor de fum, juriul a fost nevoit să împartă imaginile primite în 3 categorii:
1) Coșuri de fum;
2) Hote de restaurant;
3) Diverse.

O a 4-a categorie a fost constituită din fotografiile primite de la nemembri ai „Asociației Coșarilor” – deoarece s-au primit fotografii și de la aceștia.

Juriul a fost alcătuit din reprezentanți de marcă ai industriei instalațiilor din România:
– dl. ing. Horațiu BAȘA, Director al TESTO ROM SRL
– dl. Ilie IANCU, Director general al editurii MATRIX ROM SRL
– dl. conf. univ. dr. ing. Virgil FLORESCU, Președintele „Asociației Profesionale a Specialiștilor din Domeniul Echipamentelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat”
– dl. conf. univ. dr. ing. Cătălin LUNGU, Președintele „Asociației Inginerilor de Instalații din România – Filiala Valahia”
– dl. ing. Radu MIHĂILESCU, Expert Tehnic Extrajudiciar în domeniul ISCIR

La categoria „Coșuri de fum” locul I a fost câștigat de dl. Ionuț POPA – ABC CONTROL SRL București (Foto 1). În locul etichetei coșului este o etichetă de vin.

ionut popa
Foto 1 – Plăcuța de timbru conform SR EN

Locul II a fost câștigat de dl. Alin DECE – DALIN COȘ EXPERT SRL Hunedoara (Foto 2). Se observă cum coșul de fum a fost construit înclinat, precum turnul din Pisa, pentru a evita o grindă din lemn.

Alin Dece
Foto 2 – Cum ocolim o grindă cu un coș ? De studiat…

Locul III a revenit d-lui Adrian IUGA – CICITOMUS SRL Iași (Foto 3). Imaginea vorbește de la sine.

Iuga Adrian
Foto 3 – Coș de fum în exploatare. La un spital, într-o anexă, coșul de fum existent nu este folosit. S-a preferat montarea unei tobe cu țeavă de eșapament.

Deoarece pe lângă coșuri de fum s-au primit multe fotografii legate de hotele de restaurant, s-a dat un premiu și pentru acestea. Categoria „Hote de restaurant” a fost căștigată de dl. Grierosu VIRGIL – HORNAR SRL Iași (Foto 4). De altfel, dânsul a căștigat și categoria „Diverse” – fotografii care nu se încadrau nici la coșuri de fum, nici la hote de restaurant, dar care aveau totuși legătură cu acestea (Foto 5).

Virgil Grierosu
Foto 4 – În peșteră, stalagmitele se formează pe podea prin picurarea apei din tavan în formă de morcov. La restaurantul… morcovul se formează prin picurarea grăsimii din tubulatură.
Grierosu Virgil
Foto 5 – Canal de evacuare prețios. Se protejează !

În ceea ce privește fotografiile primite de la nemembri ai „Asociației Coșarilor”, premiul a fost câștigat de dl. Lucian GRIGORE – OLTENA SRL Rm. Vâlcea (Foto 6). Racordul flexibil nu etanșeizează evacuarea gazelor de ardere nici la ieșirea din cazan, nici la intrarea în canalul coșului de fum

Lucian Grigore
Foto 6 – Fără cuvinte

Pentru categoria „Coșuri de fum”, premiile au fost oferite de TESTO ROM SRL www.testo.ro și de editura MATRIX ROM www.matrixrom.ro și au constat în:

Locul 1 – 1 Anemometru digital testo 410-1, cartea în format electronic „Coșuri și instalații de tiraj. Procese și metode de calcul“, autori: N. ANTONESCU, P.D.STĂNESCU și N.N. ANTONESCU și 1 kg de Soluție pentru curățarea cazanelor cu combustibil.
Locul 2 – 1 Termometru infraroșu testo 830-T2, cartea în format electronic „Coșuri și instalații de tiraj. Procese și metode de calcul“, autori: N. ANTONESCU, P.D.STĂNESCU și N.N. ANTONESCU și două batoane de pulberi cu ardere intensă pentru curățarea depunerilor.
Locul 3 – 1 Minitermometru de contact testo 905-T2 și „Normativul pentru proiectarea, executarea și exploatarea instalațiilor de ventilare și climatizare I5 – 2010”.

Pentru categoria „Hote de restaurant” premiul a constat în „Normativul pentru proiectarea, executarea și exploatarea instalațiilor de ventilare și climatizare I5 – 2010”.

Pentru categoria „Diverse” premiul a constat în cartea în format electronic „Coșuri și instalații de tiraj. Procese și metode de calcul“, autori: N. ANTONESCU, P.D.STĂNESCU și N.N. ANTONESCU.

Premiul pentru nemembri ai „Asociației Coșarilor” a constat în „Normativul pentru proiectarea, executarea și exploatarea instalațiilor de ventilare și climatizare I5 – 2010”.

De asemenea, toți căștigătorii au primit din partea „Asociației Coșarilor” câte o sticlă de „Vinul Coșarului”, vin „făcut” din Cadarcă de oenologul de marcă Balla GEZA de la Wine Princess – Miniș.

Revista Tehnica Instalațiilor a oferit fiecărui câștigător câte un CD multimedia conținând colecția completă a revistei din aniul 2014.

Revista Buletinul de Informare Tehnică al Instalațiilor sub Presiune și de Ridicat (BIT), reeditată prin colaborarea remarcabilă între ASPIR – ISCIR – AGIR, acordă câte un premiu pentru Câștigătorul locului I la categoria „Coșuri de fum” cât și câștigătorului de la categoria nemembri ai „Asociației Coșarilor”. Aceste premii constau în seria completă a revistei BIT.

Ținem să îi felicităm cu această ocazie pe toți participanții la Campanie și le mulțumim pentru interesul acordat. De asemenea „Asociația Coșarilor” mulțumește sponsorilor și membrilor juriului și anunță că acest concurs va continua cu o nouă ediție în anul 2016.

15 septembrie 2015


 

Minimum 4 characters