Cosurile de fum, sobele, centralele termice si chiar semineele genereaza riscuri cum ar fi: incendii, intoxicari, explozii, din cauza viciilor de montaj si a faptului ca nu s-au curatat si nu s-au verificat periodic sau pur si simplu din cauza unei exploatari defectuase.

Cosurile de fum, de exemplu, pot genera riscuri inca din faza de montare, nu neaparat din faza de intretinere. Exista standarde, prescriptii, norme si normative care daca se respecta putem monta si intretine o instalatie de incalzire fara a ne expune riscurilor. Din pacate, dvs. ca si client, de multe ori, nu sunteti informat sau apelati la meseriasi neautorizati, punand astfel in pericol atat locuinta cat si vietile dvs si a vecinilor dvs.

De ce Asociatia Cosarilor din Romania ?

Intr-un timp foarte scurt am reusit sa strangem sub „umbrela” asociatiei pe cei mai buni specialisti la care puteti apela ori de cate ori doriti montati o instalatie de incalzire sau sa o intretineti pe cea existenta. Pentru o buna executie a lucrarilor de montaj si intretinere si pentru informarea dvs., printre specialistii ce au aderat la Asociatia Cosarilor, sunt:

 • Cosari
 • Sobari
 • Producatori, importatori, distribuitori si montatori de cosuri de fum
 • Producatori, importatori, distribuitori si montatori de seminee, sobe si centrale termice
 • Centralisti
 • Proiectanti si distribuitori de retele gaze
 • Specialisti in materiale PSI, stingatoare de incendii, ignifugari, verificari hidranti
 • Specialisti in degresari si curatari sisteme de evacuare aer viciat din bucatariile restaurantelor si cantinelor

O parte dintre membri asociatiei au specializari efectuate atat in tara cat si in Germania (scoala de cosari din Mühlbach, Brunner), Olanda (Metaloterm Ontop), etc. Aceste specializari se vor face periodic pentru a va putea informa cu tot ce apare nou in domeniul in care activam.

In urma cursurilor de formare profesionala, desfasurate in cadrul Asociatiei Cosarilor, toti membri vor detine certificate de competente profesionale recunoscute atat in tara cat si in Uniunea Europeana. Toate cursurile de formare profesionala efectuate pentru meseriile prevazute in COR, sunt acreditate ANC, conform Ordonantei 129/2000, emis de Guvernul Romaniei.

Membrii activi ai Asociatiei Cosarilor, ce desfasoara activitati de mentenanta a instalatiilor de incalzire (cosuri, sobe, centrale termice, hote restaurant, etc) sunt dotati cu scule profesionale si lucreaza bine, repede si curat, dupa proceduri bine definite. Portofoliul lor este impresionant, avand printre clienti atat institutii ale statului, cat si firme particulare si persoane fizice. Din lista clientilor nu lipsesc hotelurile, restaurantele, pizzariile, brutariile si nici fabrici, depozite si locuinte private.

Stimati clienti, nu uitati ca obiectivul nostru este SIGURANTA !

Siguranta nu este o piesa de schimb si nici macar un joc de noroc ! Apelati cu incredere la specialistii din cadrul Asociatiei Cosarilor din Romania !

asociatiacosarilor.ro

Asociatia Cosarilor din Romania, este o organizatie deschisa, cu membri persoane fizice si juridice, care-i recunosc statutul si doresc sa contribuie la realizarea obiectivelor sale. Numarul de membri este nelimitat.

utile

Taxa de membru pentru anul 2024 este de 1.000 lei.

contact

 • Presedinte: Dorin Jipa
 • Email: office@asociatiacosarilor.ro
 • Telefon: 0744.594.342

© asociatiacosarilor.ro - 2024. Toate drepturile rezervate. Web design by SMART WEBSITE

Minimum 4 characters