Cursuri formare

Curs cosari – iunie 2016

Conform Legii 129, orice cosar trebuie sa detina „Certificatul de competente profesionale in meseria de cosar” emis de catre Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei Nationale. Acest certificat se obtine in urma absolvirii cursului acreditat ANC.
Cursurile pentru „COSARI” se vor desfasura in luna iunie 2016 (sau mai repede daca sunt multi cursanti doritori), la Ramnicu Valcea.
Cursurile costa
  • 800 lei/persoana sau
  • 600 lei/persoana daca este membru in Asociatia Cosarilor.
Pentru inscriere va rog sa contactati pe d-na Maria Preda, de la firma Altroprod (firma acreditata ANC, cu care avem parteneriat).
Telefon contact: 0744.147.345 sau alte telefoane si mailuri aici

Cursuri formare profesionala desfasurate prin Asociatia Cosarilor

Prin Asociatia Cosarilor se vor desfasura cursuri de formare profesionala pentru cosari.

Cursurile sunt acreditate ANC si conform Ordin 129, sunt singurele recunoscute, atat in Romania, cat si in Uniunea Europeana.

Standardul ocupational (pentru cosar) este la un nivel mult depasit de procedurile ce se folosesc acum. Asta nu inseamna ca se vor desfasura cursuri dupa procedurile vechi. Se vor face comparatii intre procedurile vechi si cele moderne, europene. Cursurile vor fi minunate, atragatoare si sustinute de profesionisti, atat in coserit, cat si in formare adulti. Va asteptam cu drag.

In prezent cursurile pentru meseria „cosar”, sunt in stadiu de acreditare.

La cerere se vor efectua cursuri si pentru alte meserii prevazute in COR.

Pentru activitatile ce nu au meserii corespondente in nomenclatorul de meserii, cum ar fi „curatare hote, tubulaturi si ventilatoare„, se vor desfasura cursuri teoretice si practice, in urma carora se vor elibera atestate, certificate, diplome. Toate aceste cursuri se vor desfasura sub „umbrela” Asociatiei Cosarilor din Romania.

Producatorii si importatorii de cosuri de fum, de seminee, sobe, vor efectua prezentari de produse, caracteristici tehnice, domenii de utilizare si cursuri de montaj. In urma acestor cursuri si prezentari puteti opta pentru calitatea de distribuitor si/sau montator. Diplomele, atestatele, certificatele vor fi emise de catre producatori sau importatori, sub „umbrela” Asociatiei Cosarilor.

Asteptam propuneri din partea membrilor asociatiei, referitoare la cursurile de formare profesionala.

Cursuri formare profesionala pentru COSARI !

“Asociația Coșarilor” din România a încheiat un Protocol de colaborare cu furnizorul de formare profesională Artoprod SRL din Rm. Vâlcea.

S.C Artoprod SRL este una dintre primele societăți de formare profesională din țară, fiind înființată în anul 1997. De asemenea, este membru fondator al “Asociației Nationale a Furnizorilor de Formare Profesională a Adulților” din anul 2006 și al “Asociației Formatorilor Privați din România”.

Printre cursurile autorizate ANC pe care le oferă Artoprod SRL se numără și cel pentru meseria de coșar. Costul cursului este de 800 lei/participant.

În baza Protocolului încheiat, membrii Asociației Coșarilor pot urma cursul de formare profesională pentru meseria “coșar” la un preț de 600 lei/participant.

Data de începere a cursurilor depinde de atingerea numărului minim de cursanți necesari pentru a se putea desfășura cursul iar locul de desfășurare a părții teoretice depinde de zona din care provin cei mai mulți cursanți înscriși.

Cei care doresc să urmeze cursul de coșar este rugat să trimită un mail la adresa de mail [email protected]

9-10 mai 2014 – Curs de curatare tubulaturi, ventilatoare si hote din bucatariile restaurantelor

La acest curs au participat 26 persoane, membri activi in Asociatia Cosarilor.

Inainte de proba practica, d-na senator Mihaela Popa, a dorit sa fie alaturi de Asociatia Cosarilor pentru a ne cunoaste si pentru a discuta despre promovarea unei legislatii europene de sustinere si recunoastere a muncii cosarului. Detalii …

UA-50639398-1